Χίλιες Ευχές
Γάμος - Βάπτιση - Εκδηλώσεις

Πόσα κουφέτα πρέπει να έχει η μπομπονιέρα του γάμου ή της βάπτισης?

January 3, 2017

 

Σύμφωνα με την παράδοση, η μπομπονιέρα του γάμου πρέπει να περιέχει 5 κουφέτα τα οποία συμβολίζουν υγεία, μακροζωία, χαρά, ευημερία και γονιμότητα.

 

Άλλοι πιστεύουν πως ο αριθμός 7 συμβολίζει την καλή τύχη στη διάρκεια της κοινής ζωής των νεόνυμφων. Όλοι όμως πιστεύουν απλά ότι ο αριθμός των κουφέτων σε μια μπομπονιέρα πρέπει να είναι μονός.

 

Καταρχήν, σύμφωνα με την ορθόδοξη εκκλησία πρέπει να υπάρχει μονός αριθμός κουφέτων με βάση την Αγία Τριάδα (Πατήρ- Υιός-Άγιο Πνεύμα). Επιπλέον τα μυστήρια της εκκλησίας είναι μοναδικά, για παράδειγμα μια φορά μπορεί κάποιος να βαπτιστεί. Προκειμένου να ευχηθεί λοιπόν η εκκλησία ο γάμος να είναι μοναδικός για το ζευγάρι και με την ευλογία της Αγίας Τριάδας, θέλει τα κουφέτα της μπομπονιέρας να είναι μονός αριθμός. Οι πιθανοί συνδυασμοί είναι 5, 7, και σπανίως 9 ή 11.

Η πιο συνηθισμένη επιλογή είναι αυτή των 5 κουφέτων και πολλά ζευγάρια διαλέγουν τα 2 από αυτά να είναι με σοκολάτα και τα υπόλοιπα κλασικά με αμύγδαλο.

Ένας άλλος λόγος που τα κουφέτα είναι μονός αριθμός και μάλιστα πρώτος (5, 7) είναι με βάση το ότι οι πρώτοι αριθμοί διαιρούνται μόνο από τον εαυτό τους και από τη μονάδα και από κανέναν άλλον αριθμό. Επομένως ο αριθμός αυτός συμβολίζει ότι κανείς δε μπορεί  και δεν πρέπει να χωρίσει το ζευγάρι (που πλέον θα πρέπει να λειτουργεί σαν μονάδα) παρά μόνο ο θάνατος (η μονάδα) ή οι ίδιοι με τα σφάλματά τους.

 

Το πόσα κουφέτα τελικά θα επιλέξετε είναι προσωπική σας υπόθεση και σχετίζεται με την ίδια τη μπομπονιέρα σας καθώς μια πιο ακριβή μπορεί να περιέχει λιγότερα κουφέτα ενώ μια μπομπονιέρα απλή από τούλι καλό θα ήταν για να φαίνεται πιο πλούσια να περιέχει περισσότερα κουφέτα.

 

Καλές οι παραδόσεις αλλά ο πρώτος λόγος και ο τελευταίος πρέπει να είναι δικος σας! Έτσι μόνο θα είναι όλα τέλεια και θα ευχαριστήσετε πραγματικά τους καλεσμένους σας αλλά και τον εαυτό σας βάζοντας τη σφραγίδα σας και σε αυτό το κομμάτι της προετοιμασίας του γάμου σας..

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Blogging...
Εδώ θα βρείτε αγαπημένα κείμενα & tips 
με ιδέες για ένα αξέχαστο γάμο ή μια παραμυθένια βάπτιση!
Π. Μιχαλάκη 35, Αχαρνές  
| Tel: 210 2478 867
Πρόσφατα Άρθρα
Please reload

Archive
Please reload

Search By Tags
Please reload

Follow Us
  • Facebook Basic Square
Χίλιες Ευχές
Γάμος - Βάπτιση - Εκδηλώσεις

Για οποιαδήποτε πληροφορία σχετικά με τα προιόντα ή τις υπηρεσίες μας μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας:

 

 

Π. Μιχαλάκη 35, Αχαρνές  | Tel: 210 2478 867

6946 17 0064

 | ΕMail: xilies-euxes@hotmail.com

Ωράριο επικοινωνίας

Δ – Τετ – Σ : 10.00 – 14.00
Τρ – Πεμ – Παρ : 10.00 -14.00 & 18.00 – 21.00
Το κατάστημα παραμένει κλειστό όλες τις Κυριακές του Χρόνου.

Αποστολές σε όλη την Ελλάδα

ΣΕΒΟΜΕΝΟΙ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΛΗΨΗΣ, ΣΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΝΟΥΜΕ ΠΩΣ ΤΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΜΑΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΑΣ ΥΠΟΔΕΧΘΕΙ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΚΑΤΟΠΙΝ ΡΑΝΤΕΒΟΥ (ΕΠΙΤΡΕΠΟΜΕΝΟ ΟΡΙΟ ΕΠΙΣΚΕΠΤΩΝ: 3 ΑΤΟΜΑ)

​​

 

 

 

        

 

      © Copyright 2020, με επιφύλαξη παντός νομίμου δικαιώματος.