top of page
Χίλιες Ευχές
Γάμος - Βάπτιση - Εκδηλώσεις

Πόσα κουφέτα πρέπει να έχει η μπομπονιέρα του γάμου ή της βάπτισης?


Σύμφωνα με την παράδοση, η μπομπονιέρα του γάμου πρέπει να περιέχει 5 κουφέτα τα οποία συμβολίζουν υγεία, μακροζωία, χαρά, ευημερία και γονιμότητα.

Άλλοι πιστεύουν πως ο αριθμός 7 συμβολίζει την καλή τύχη στη διάρκεια της κοινής ζωής των νεόνυμφων. Όλοι όμως πιστεύουν απλά ότι ο αριθμός των κουφέτων σε μια μπομπονιέρα πρέπει να είναι μονός.

Καταρχήν, σύμφωνα με την ορθόδοξη εκκλησία πρέπει να υπάρχει μονός αριθμός κουφέτων με βάση την Αγία Τριάδα (Πατήρ- Υιός-Άγιο Πνεύμα). Επιπλέον τα μυστήρια της εκκλησίας είναι μοναδικά, για παράδειγμα μια φορά μπορεί κάποιος να βαπτιστεί. Προκειμένου να ευχηθεί λοιπόν η εκκλησία ο γάμος να είναι μοναδικός για το ζευγάρι και με την ευλογία της Αγίας Τριάδας, θέλει τα κουφέτα της μπομπονιέρας να είναι μονός αριθμός. Οι πιθανοί συνδυασμοί είναι 5, 7, και σπανίως 9 ή 11.

Η πιο συνηθισμένη επιλογή είναι αυτή των 5 κουφέτων και πολλά ζευγάρια διαλέγουν τα 2 από αυτά να είναι με σοκολάτα και τα υπόλοιπα κλασικά με αμύγδαλο.

Ένας άλλος λόγος που τα κουφέτα είναι μονός αριθμός και μάλιστα πρώτος (5, 7) είναι με βάση το ότι οι πρώτοι αριθμοί διαιρούνται μόνο από τον εαυτό τους και από τη μονάδα και από κανέναν άλλον αριθμό. Επομένως ο αριθμός αυτός συμβολίζει ότι κανείς δε μπορεί και δεν πρέπει να χωρίσει το ζευγάρι (που πλέον θα πρέπει να λειτουργεί σαν μονάδα) παρά μόνο ο θάνατος (η μονάδα) ή οι ίδιοι με τα σφάλματά τους.

Το πόσα κουφέτα τελικά θα επιλέξετε είναι προσωπική σας υπόθεση και σχετίζεται με την ίδια τη μπομπονιέρα σας καθώς μια πιο ακριβή μπορεί να περιέχει λιγότερα κουφέτα ενώ μια μπομπονιέρα απλή από τούλι καλό θα ήταν για να φαίνεται πιο πλούσια να περιέχει περισσότερα κουφέτα.

Καλές οι παραδόσεις αλλά ο πρώτος λόγος και ο τελευταίος πρέπει να είναι δικος σας! Έτσι μόνο θα είναι όλα τέλεια και θα ευχαριστήσετε πραγματικά τους καλεσμένους σας αλλά και τον εαυτό σας βάζοντας τη σφραγίδα σας και σε αυτό το κομμάτι της προετοιμασίας του γάμου σας..


Blogging...
Π. Μιχαλάκη 35, Αχαρνές  
| Tel: 210 2478 867
Εδώ θα βρείτε αγαπημένα κείμενα & tips 
με ιδέες για ένα αξέχαστο γάμο ή μια παραμυθένια βάπτιση!
Πρόσφατα Άρθρα
Archive
Search By Tags
Δεν υπάρχουν ακόμη ετικέτες.
Follow Us
  • Facebook Basic Square
bottom of page