top of page
Χίλιες Ευχές
Γάμος - Βάπτιση - Εκδηλώσεις

Κριτήρια επιλογής για τη φωτογράφηση της βάπτισης ή του γάμου σας..

Μία από τις ομορφότερες και συγκινητικές στιγμές της ζωής σου είναι η βάπτιση του μωρού σου. Θέλεις όλα να είναι όμορφα και προσεγμένα. Και φυσικά θα φροντίσεις να απαθανιστούν όσο περισσότερα στιγμιότυπα γίνεται, για να τα βλέπεις μετά με χαρά και ενθουσιασμό. Οπότε πρέπει να διαλέξεις τον κατάλληλο φωτογράφο, ώστε μετα τη φωτογραφιση (& βιντεοσκόπηση) να μη μετανιώσεις μόλις πάρεις στα χέρια σου τις φωτογραφίες της βάπτισης.

Τι θα πρέπει να προσέξετε όταν επιλέξει φωτογράφο για να μην απογοητευτεί, όταν πάρετε το τελικό αποτέλεσμα στα χέρια της;

Είναι πολύ σημαντικό να δει δείγμα της δουλειάς του φωτογράφου. Όχι μόνο μερικές φωτογραφίες από 100 δουλειές για παράδειγμα και να νομίζει ότι όλες οι φωτογραφίες είναι τέλειες. Έτσι μπορεί να δει 50 φωτογραφίες ωραίες, αλλά από μία βάπτιση να αξίζουν μόνο οι 5-6. Θα πρέπει να δει κάποια άλμπουμ ολοκληρωμένα όπως και ληψεις απο μια τουλαχιστον ολοκληρωμενη δουλεια. Έτσι βλέπει ταυτόχρονα και το στήσιμο του άλμπουμ, αλλά και τη δουλειά ολοκληρωμένη!

Η επιλογή φωτογράφου είναι και θέμα χημείας;

Ο φωτογράφος είναι ένας άνθρωπος που θα γίνει μάρτυρας σε κάποιες από τις σημαντικότερες στιγμές της ζωής μας…Οπότε πρέπει να τον εμπιστευτούμε, να τον γνωρίσουμε, να «ταιριάξουμε» μαζί του, καθώς θα χρειαστεί να συνεργαστούμε τόσο την ημέρα της βάπτισης όσο και μετά στη διαλογή των φωτογραφιών και στο στήσιμο των άλμπουμ μας.

Επίσης πολύ σημαντικό είναι να υπάρχει οικειότητα του φωτογράφου με το μωρό. Καλό θα ήταν να το έχει δει 1-2 φορές, να του γελάει, να του μιλάει ήρεμα, να μην φοβάται το μωρό.

Την ημέρα της βάπτισης να μην πιέζει ή βιάζεται ο φωτογράφος, να δίνει χρόνο στους γονείς και το μωρό να χαλαρώσουν και να απολαύσουν την όλη διαδικασία και να βγάλουν όσο το δυνατόν ωραιότερες και φυσικότερες φωτογραφίες μπορούν.

Συνήθως η φωτογράφιση γίνεται στον προαύλιο χώρο της εκκλησίας ή και στη γύρω περιοχή. Πριν το μυστήριο κάνουμε τα περισσότερα πορτρέτα της οικογένειας, ώστε να είναι το μωρό ξεκούραστο. Έτσι ο πρωταγωνιστής της ημέρας ειναι ευδιάθετος, χαμογελαστός και συνεργάσιμος.

Μετά συνήθως κοιμάται ή είναι ταλαιπωρημένο και μπορεί να μην είναι ήρεμο το παιδί και να μην μπορέσουμε να βγάλουμε τις φωτογραφίες που θα θέλαμε.Γι’ αυτό εάν επιλέξουν οι γονείς μπορούμε να κάνουμε άλλη μέρα αναμνηστική φωτογράφιση σε όποιο μέρος επιλέξουν οι γονείς. Υπάρχει το studio φυσικά… Αν και θα προτειναμε εξωτερική φωτογράφιση, καθώς οι βαπτίσεις συνήθως γίνονται τους πιο ζεστούς μήνες. Κάποια παραλία, ακόμα και κάποιο πάρκο που αρέσει στην οικογένεια να περνάει τις ώρες της.

Επίσης πριν το μυστήριο γίνεται η φωτογράφιση των βαπτιστικών ρούχων και του σταυρού, όπως και του στολισμού.

Ενδεικτικά πόσο μπορεί να κοστίσει η φωτογράφηση της βάπτισης;

Το τελικό κόστος μίας βάπτισης εξαρτάται από τη συμφωνία μεταξύ φωτογράφου και πελάτη. Από το «πακέτο» που θα διαλέξουν οι γονείς δηλαδή, πόσες φωτογραφίες θα εκτυπώσουν δηλαδή και σε τι διαστάσεις, πόσα ψηφιακά άλμπουμ θα κάνουν, στα οποία υπάρχει και ποικιλία σε μεγέθη και ποιότητα.

Καλό είναι οι γονείς να ζητούν το αρχείο των φωτογραφιών σε υψηλή ανάλυση, ώστε να μπορούν στο μέλλον να τυπώσουν φωτογραφίες. Άλλωστε ζούμε στην ψηφιακή εποχή!

Ποιο είναι το λάθος που κάνουν πολύ συχνά οι γονείς;

Κάποιοι γονείς, κυρίως στη βάπτιση του πρώτου τους παιδιού, κάνουν «εκπτώσεις» στο θέμα του φωτογράφου, στην προσπάθεια να μειώσουν τα έξοδα της βάπτισης και δυστυχώς στο τέλος απογοητεύονται από το αποτέλεσμα που παίρνουν στα χέρια τους. Γι’ αυτό τους υπενθυμίζω ότι οι φωτογραφίες είναι το μόνο που μένουν από την ημέρα της βάπτισης του παιδιού μας. Σίγουρα μπορεί να είναι πολλά τα έξοδα για μία βάπτιση, αλλά είναι κρίμα να δίνουμε μεγάλα ποσά προσπαθώντας να εντυπωσιάσουμε τους καλεσμένους μας και να διστάζουμε να «επενδύσουμε» στο φωτογράφο που είναι ο άνθρωπος ο οποίος θα αποτυπώσει τις αναμνήσεις μας. Αυτές τις φωτογραφίες θα βλέπουμε μια ζωή εμείς και τα παιδιά μας.

Blogging...
Π. Μιχαλάκη 35, Αχαρνές  
| Tel: 210 2478 867
Εδώ θα βρείτε αγαπημένα κείμενα & tips 
με ιδέες για ένα αξέχαστο γάμο ή μια παραμυθένια βάπτιση!
Πρόσφατα Άρθρα
Archive
Search By Tags
Δεν υπάρχουν ακόμη ετικέτες.
Follow Us
  • Facebook Basic Square
bottom of page